Rugpijn

Onze rug krijgt veel te verduren gedurende dag. Om vrij te kunnen bewegen en ondersteuning aan je lichaam te kunnen bieden moet je rug in goede conditie zijn. Hiervoor is een goede balans nodig van alle delen van je lichaam.

Wetende dat de rug uit veel verschillende onderdelen bestaat, is het ontstaan van rugpijn niet zo vreemd. Als een bepaald deel niet goed functioneert, geeft je lichaam een signaal af in de vorm van rugpijn. Waar dan de oorzaak van het probleem ligt, is door jou niet zomaar te achterhalen. Je rug is opgebouwd uit een combinatie van:

  • ligamenten
  • schijven
  • spieren
  • botten
  • pezen

Elk onderdeel van je rug heeft een specifieke taak. De wervels van je rug worden beschermd door stootkussentjes in de vorm van kraakbeen. Dit zijn je tussenwervelschijven. Heb je rugpijn, dan kan dit meerdere oorzaken hebben.

Wat je voelt bij rugpijn varieert van pijn en steken tot een krampend gevoel of zelfs een stijve rug die je beperkt in je bewegingsvrijheid. Afhankelijk van de plek waar je pijn voelt, kan het ook uitstralen naar je billen. In mijn praktijk kan ik jou helpen met het bestrijden van jouw rugpijn.

Hoe ontstaat rugpijn?

In de meeste gevallen wordt rugpijn veroorzaakt door een medische aandoening, overbelasting of een verkeerde lichaamshouding. Met voetreflextherapie behandel ik specifieke drukpunten of reflexzones in je voet en onderbeen. De blaas- en niermeridiaan spelen een belangrijke rol bij het opheffen van de rugpijn die jij voelt. Zo is de niermeridiaan van grote invloed op de energiestroom in je lichaam. Deze energiebanen kunnen bij voetreflextherapie heel precies worden behandeld om de energiedoorstroom te herstellen of optimaliseren. Verder kan ik jou vanuit mijn ervaring als leefstijlcoach ook tips geven op het gebied van voeding en beweging.

Leefstijlcoach en rugpijn

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is gezond. Bij rugpijn is het belangrijk om niet stil te gaan zitten, maar te blijven bewegen. Samen kijken we naar jouw leefstijl. Wat voor werk doe je, wat eet je zoals en hoe zorg je ervoor dat je voldoende beweegt. Mijn ervaring is dat er vaak veel winst te behalen valt met leefstijlcoaching bij rugpijn.

Contact met mij

Loop jij al langere tijd rond met rugpijn en wil je met behulp van natuurlijke behandelvormen klachtenvrij worden? Neem dan contact met mij op. Ik ga je klachten eerst goed in kaart brengen, waarna we actief aan de slag gaan om jouw rugpijn het hoofd te bieden en jou weer vrij te laten bewegen.

Bel Yvonne: 06 38275492