Overgang

Iedere vrouw moet er op een gegeven moment aan geloven, de overgang. Hoewel dit een volkomen normaal proces van het vrouwelijk lichaam is, kun je toch te maken krijg met klachten door deze grote veranderingen. Het vrouwelijk hormoon oestrogeen neemt in de levensfase van 40 tot 60 jaar langzaam, maar zeker af. De vruchtbare periode is achter de rug en je lichaam laat je dat op diverse manieren merken. Klachten die horen bij de overgang zijn onder andere:

  • opvliegers
  • ongewenste toename in gewicht
  • hartkloppingen
  • slaapproblemen
  • verminderde energie
  • trek in ongezond eten
  • depressieve klachten
  • stemmingswisselingen

Alsof dit nog niet genoeg is, wordt je stofwisseling ook nog eens trager in de overgangsperiode. Zou je dezelfde hoeveelheid blijven eten en toegeven aan je drang naar vet en zoet eten, dan vliegen de kilo’s eraan. Als leefstijlcoach kan ik je helpen om deze jaren van veranderingen op een gezonde manier en met zo min mogelijk klachten door te komen.

Leefstijlcoaching in de overgang

De veranderingen kunnen je erg onzeker maken. Het slapen lukt niet meer, je vindt jezelf onaantrekkelijk en het lijkt alsof je de controle over jezelf steeds meer kwijtraakt. Ik leer jou wat er in de overgang met je lichaam gebeurt. Als je weet waarom veranderingen plaatsvinden en hoe je hier het beste mee om kunt gaan, krijg je weer wat grip op je leven. Voedingsadviezen en tips om voldoende te bewegen zijn goed voor lichaam en geest. Dit helpt om het gewicht beheersbaar te houden en je hoofd leeg te maken.

Access Bars en overgangsklachten

In mijn praktijk kan ik ook Access Bars behandelingen geven om jouw immuunsysteem te activeren en te bevorderen. Hierbij zet ik een energetische behandeling in, waarbij ik via drukpunten op je hoofd, je lichaam de ruimte geef om vastzittende emoties en overtuigingen, maar ook gedragspatronen en idee├źn los te laten. Hier heb je zowel lichamelijk als mentaal baat bij. Blokkades worden opgeheven en jij voelt je direct fitter. Laat mij weten hoe de overgang voor jou verloopt en waar ik je bij kan helpen.

Contact opnemen met praktijk Veenendaal

Als therapeut help ik je graag om de beste versie van jezelf te zijn en aanwezig klachten bij jou te verminderen. Neem contact met me op als jij je kunt vinden in de natuurlijke behandelingen die ik aanbied. Na een uitvoerig gesprek kijken we wat in jouw situatie de beste behandeling is.

Bel Yvonne: 06 38275492