Migraine

Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn en wordt bestempeld als hersenaandoening.
Waar normale hoofdpijn beperkt blijft tot klachten aan het hoofd, is dat bij migraine helaas niet het geval. Typerend voor migraine is de hoofdpijn die aan een kant van je lichaam zit. Lijd jij aan migraine dan merk je dat de hoofdpijn soms links en soms rechts zit. Soms merk je dat er een aanval aankomt, doordat je een aura ziet of geluiden anders waarneemt.

Tijdens een migraineaanval kun je zo misselijk zijn dat je moet overgeven. Je bent extra gevoelig voor licht en geluid en ook geuren hebben ineens een heel ander effect op je. Bij migraine kan het hele lichaam reageren. Je bent er dan ook echt ziek van. De kans dat je door migraine meerdere dagen bent uitgeschakeld is eerder regel dan uitzondering.

Wanneer treedt migraine op?

Hoewel migraine bij mannen en vrouwen voorkomt, is het grootste deel van de patiƫnten vrouw. Bij mij in de praktijk hoor ik veel vrouwen die migraine hebben tijdens de menstruatie. Ook de overgang wordt daarbij veel genoemd. Beide hebben ze te maken met een schommeling in de hormoonhuishouding en dan met name door het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Dit hormoon is weliswaar ook bij mannen aanwezig, maar in veel mindere mate. Behalve hormonen zijn er ook andere factoren die migraine uitlokken, zoals:

  • stress
  • te veel of te weinig slaap
  • fel licht
  • bepaalde voedingsstoffen

Migraine heeft een erfelijke factor. Meerdere migrainepatiƫnten in een bepaalde familie is dan ook veelvoorkomend. Aan de erfelijkheid is niet zomaar iets te doen, maar wel aan de triggers die voor een aanval zorgen. Ik help je hier graag bij met voetreflextherapie en leefstijlcoaching.

Hoe werkt voetreflex bij migraine?

Door de drukpunten in je voeten te behandelen, ontspant je lichaam en neemt de stress en spanning in je lijf af. Als voor jou duidelijk wordt waardoor je migraine wordt veroorzaakt, kan dat helpen me het begrijpen van de aanvallen. Veranderen van je leefstijl kan hierbij ook veel resultaat opleveren. Met voetreflextherapie kan ik je daar ook bij helpen.

Leefstijlcoach en migraine

Als leefstijlcoach in Veenendaal bespreken we op welke momenten de migraine jou parten speelt en hoe jouw dagritme is. De hoeveelheid slaap, wat je eet en hoeveel je beweegt zijn hierbij belangrijk. Ook hoor ik graag van je of je last hebt van stress. Door voor al deze punten aandacht te hebben, kan ik jou helpen om je leefstijl te verbeteren en gezonder en fitter te worden, zonder migraineaanvallen die jouw leven op zijn kop zetten.

Neem contact met mij op

Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt, ik help je graag

Bel Yvonne: 06 38275492